Sri Advaita Acaraya

Sri Advaita Acaraya

 

_________________________________________________________________________________

INTRODUKTION AV SRI ADVAITA ACARAYA

________________________________________________________________________________

sei navadvipe boise vaishnavagra-ganya;

advaitacarya nama sarva loke dhanya

 

”I Navadvipa lever den förnämste av alla Vaishnavas

Hans namn Advaita Acarya välsignad överallt. ”(Sri Catanya Bahagavata, Adi 2)

 

vande tam srimad advaitam acaryam adbutam cestitam

yasya prasadad ajno ' pi tat svarupam-nirupayet (Shri Caitanya Caritamrita Adi 6.1)

 

”Jag prisar Herren Advaita, vars dåd är fyllda av under

Dårar beskriva Hans gestalt.” (Sri Caitanya Caritamrta Adi 6,1)

 

Denna bok ämnar att etablera ett bredare perspektiv och förståelse för Advaita Acarya, denna storartade Gudspersonlighet som var ansvarig för den Vaishnava renässans i Kali åldern som fortfarande utspelar sig, den s.k hare krsna sankirtan religionen. Ni kanske undrar varför jag kallar Sri Advaita Acarya ansvarig för utdelandet av prema, Gudskärlek till alla människor, eftersom Sri Caitanya Mahaprabhu brukar tilldelas den äran. Det var genom Sri Advaita Prabhus oändliga vänlighet och omtanke för den lidande mänskligheten som Han invokerade nedstigandet av Sri Caitanya genom offringar av Ganges vatten och Tulasiblad. På samma sätt som någon guidar en törstig man förlorad i en öken till en oas, är denna guide lika viktig som oasen själv. Så förtjänar Sri Advaita Acarya att kallas den mest storsinta Gudspersonligheten, för att det var Han som var orsak till Herrens uppenbarelse.

Eftersom jag är initierad i Advaita–parivara, lärjunge traditionen som härstammar från Sri Advaita Acarya, så har min guru ålagt mig att förhärliga Honom utanför Indiens gränser. Över hela världen besjunger människor Sriman Mahaprabhu och Shri Nityananda, men hur uppskattas och ihågkommes betydelsen av Advaita Prabhus roll i att etablera denna underbara Hare Krsna religion av gudomlig kärlek?

Mina historiska källor till denna skrift är Laudiya Krsna dasas ’Balya Lila Sutram’ 1, Sri Ishana Nagaras ’Advaita Prakasha’2 , Shri Haricarana dasas ’Advaita Mangala’3, Khanda-vasi Shri Nityananda dasas 4 ’Prema Vilasa’, Srila Kavi Karnapuras ’Caitanya Candrodaya Natakam’ samt givetvis, Sri Caitanya Bhagavata och Sri Caitanya Caritamrita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Management

Centrets manager, Shivdas och hans hustru Vibha, tillsammans med deras fyra barn, är de som driver och utvecklar och har sin utkomst vid Bhajan Kutir Āśraman.

Vibha

 

Kontakt

  • Shivdas: 0091 90 12 262603
  • post@bhajankutirashram.se

Shivdas

 

Kostnad

  • Kostnad för mat och logi är ca 200 SEK om dagen.
  • Rent vatten finns att tillgå
  • Internet finns att tillgå
  • Eget rum med toalett/dusch

 

Transport

Radhakund ligger i delstaten Uttar Pradesh (’Norrland’) ca 130 km sydost om New Delhi. Från Delhi åker man buss till Govardhan och autoriksha (4 km) till Radhakund eller tåg till Mathura och buss till Vrindavan och autoriksha till Radhakund. Enklast är det att åka taxi från flygplatsen, bokad av Shivdas, för en kostnad av ca 450 SEK.

  • ca 130 km från Delhi
  • ca 4 tim med taxi från Delhi
  • Taxikostnad ca 450 SEK
  • Boka taxi genom att kontakta Shivdas via telefon.